Contactati-ne acum

Si in cel mai scurt timp va vom trimite o oferta personalizata

(+40) 742 70 90 90

contact@evosecurity.ro

Contact rapid:

Solicita o oferta personalizata, chiar acum:

Casutele cu * sunt obligatorii

Evaluare de risc

Analiza de risc la securitate fizica

Desi obligatorie, evaluarea de risc este o necunoscuta pentru agentii economici din toate domeniile!
Analiza de risc la securitatea fizica este documentul prin care un specialist analizeaza si stabileste de ce anume este nevoie pentru ca paza unui obiectiv sa acopere toate vulnerabilitatileacestuia in fata hotilor. Este vorba despre un standard impus de Uniunea Europeana prin care fiecare societate comerciala are obligatia sa-si identifice amenintarile care pot pune in pericol viata sau integritatea persoanelor sau a valorilor detinute si de a stabili masurile necesare.

Analiza de risc la securitate fizica trebuie sa asigure identificarea vulnerabilitatilor si a riscurilor, determinarea nivelului de expunere la producerea unor incidente de securitate fizica si sa indice masurile de protectie necesare obiectivului analizat.

Cine are nevoie de evaluator de risc?

Toate societatile comerciale sunt obligate sa contacteze un evaluator care sa realizeze analiza de risc la securitate fizica, aceasta urmand a fi efectuata pentru toate si fiecare dintre obiectele de activitate active si sediile pe care firmele le au, conform legii. In caz contrar, firmele risca amenzi uriase, de pana la 50.000 lei!
Analizele de risc se efectuează de experţi înscrişi în RNERSF. (Registrul Naţional al Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică).
EVO Security furnizeaza servicii de evaluare a Riscului la securitatea fizica, prin Dan Domnica – evaluator autorizat si partenerii sai acreditati la nivel national.

Cum procedam?

In conformitate cu prevederile Hotararii Guvernului Nr. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, adoptarea măsurilor de securitate a obiectivelor, bunurilor şi valorilor prevăzute de lege se realizează pe baza unei analize de risc la securitate fizică.

 • Coordonatele locatiei
 • Identificarea  vulnerabilitatilor
 • Propunerea comerciala
 • Semnarea documentelor:
 1. acordul de confidentialitate
 2. semnarea contractului
 3. propunerea raportului catre beneficiar
 4. redactarea raportului de analiza
Cine face obiectul analizei de risc?
In conformitate cu prevederile Hotararii  Guvernului Nr.301/2012 Evaluarea riscului la securitatea fizică este obligatorie, pentru toate societatile comerciale şi poate fi efectuată numai de către persoanele, care în urma examenului sustinut la Inspectoratul General al Politiei Române au dobândit calitatea de Evaluator de Risc la Securitatea Fizică şi sunt inscrişi in Registrul National al Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică (RNERSF).
1. Institutiile de creditare (banci);
2. Institutiile de creditare tip organizatii cooperatiste si institutii financiare nebancare;
3. Societatile care au ca obiect de activitate schimbul valutar;
4. Casele de amanet, unitatile profilate pe activitati cu metale/pietre pretioase, magazine de comercializare arme si munitii;
5. Unitatile postale;
6. Statiile de comercializare carburanti;
7. Spatiile comerciale cu suprafata mai mare de 500 mp;
8. Salile si incintele de exploatare a jocurilor de noroc;
9. Casieriile furnizorilor de utilitati;
10. Automatele de tranzactii cu numerar din afara sediilor bancare;
11. Centrele de procesare a numerarului;
12. Unitati fara cerinte minimale.In situatia in care, aveti paza la obiectiv, in regie proprie sau cu firma specializata, planul de paza trebuie insotit de raportul de analiza la securitate fizica.
Suna acum pentru o oferta personalizata
Analiza de risc la securitate fizica devine obligatorie pentru societatile comerciale
Ce reprezinta?

Analiza de risc la securitatea fizica este documentul prin care un specialist analizeaza si stabileste de ce anume este nevoie pentru ca paza unui obiectiv sa acopere toate vulnerabilitatile acestuia in fata hotilor. Este vorba despre un standard impus de Uniunea Europeana prin care fiecare societate comerciala are obligatia sa-si identifice amenintarile care pot pune in pericol viata sau integritatea persoanelor sau a valorilor detinute si de a stabili masurile necesare.
Raportul de evaluare este instrumentul prin care evaluatorul de risc la securitate fizica comunica clientului, sau altei persoane desemnate de acesta, rezultatele si concluziile analizei de securitate.

Ce cuprinde?
 • definirea parametrilor interni si externi care genereaza si/sau modifica riscurile la securitatea fizica a unitatii
 • stabilirea metodei ai a instrumentelor de lucru
 • analizarea riscurilor la securitatea fizica
 • identificarea tuturor riscurilor la securitatea fizica, a zonelor de impact, evenimentelor si cauzelor riscului, precum si a potentialelor consecinte
 • estimarea riscurilor unitatii beneficiare
 • intocmirea Raportului de evaluare si tratare a riscurilor la securitatea fizica.
Cine face obiectul analizei de risc conform anexelor la HG 301/2012
 • Institutiile de creditare (banci);
 • Institutiile de creditare tip organizatii cooperatiste si institutii financiare nebancare;
 • Societatile care au ca obiect de activitate schimbul valutar;
 • Casele de amanet, unitatile profilate pe activitati cu metale/pietre pretioase, magazine de comercializare arme si munitii;
 • Unitatile postale;
 • Statiile de comercializare carburanti;
 • Spatiile comerciale cu suprafata mai mare de 500 mp;
 • Salile si incintele de exploatare a jocurilor de noroc;
 • Casieriile furnizorilor de utilitati;
 • Automatele de tranzactii cu numerar din afara sediilor bancare;
 • Centrele de procesare a numerarului;
 • Unitati fara cerinte minimale.
Cat costa evaluarea de risc?

Nu exista un pret standardizat. Acesta se stabileste in functie de vulnerabilitatea obiectivului, de amplasarea lui, de numarul de angajati si cerintele minime de securitate pe care deja le indeplineste.

Analizele de risc se efectueaza doar de catre experţi inscrisi în R.N.E.R.S.F. – Registrul National al Evaluatorilor de Risc la Securitate Fizica.

Echipa Evo Security va sta la dispozitie cu Evaluator de risc autorizat si o retea de parteneri la nivel national. Cereti o oferta personalizata de pret!
Suna acum pentru o oferta personalizata

Echipa EVOSecurity va sta la dispozitie pentru a va oferi servicii profesioniste de securitate!

Clientii cu care am colaborat:
WhatsApp Contactează-ne pe WhatsApp